ROD voor z’n Raap #3

Direct na de vakantie wordt gelijk weer een blik open data geopend: ROD voor z’n Raap #3 vindt plaats op 10 mei.

Kathrin Dentler komt vertellen over linked open data en semantiek. Oftewel: hoe maak je goed afspraken over hoe je iets noemt zodat iedereen wel dezelfde termen gebruikt. Pittige stof, maar een zeer belangrijk onderwerp als het gaat om open data initiatieven breder in te kunnen zetten. En om het nog makkelijker te maken: haar presentatie is in het Engels.

Hierna zal een team van het project Emerging Media hun applicatie presenteren. Bij Emerging Media ontwikkelen meer dan 200 studenten applicaties en concepten op basis van data 7 verschillende gemeentelijke diensten.

ROD voor z’n Raap #3

Programma:
18:30 uur – Deur open
18:45 uur – Kathrin Dentler, Linked Open Data & Sematics
19:00 uur – Emerging Media, apps voor Rotterdam
19:30 uur – AppStorm
19:40 uur – Hacktijd
21:40 uur – Presentaties Apps
22:00 uur – Einde

Locatie:
Pieter de Hoochweg 129
3024 BG Rotterdam

ROD voor z’n Raap wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Rotterdam. Voor pizza, drankjes en snacks wordt gezorgd, dit met dank aan het stadsinitiatief Rotterdam Open Data.

2 Opmerkingen to “ROD voor z’n Raap #3”

  1. [...] Komende dinsdag 10 mei zal de 3e editie van ROD voor z’n Raap plaatsvinden. Deze avond komt Kathrin Dentler vertellen over linked open data en semantiek. Ook zal een team van het project Emerging Media hun applicatie voor Rotterdam, gemaakt met data van gemeente Rotterdam, presenteren. Meer informatie is te lezen op de site van ROD voor z’n Raap. [...]

  2. [...] ROD voor z’n Raap #3: Linked open data & semantics Komende dinsdag 10 mei zal de 3e editie van ROD voor z’n Raap plaatsvinden. Deze avond komtKathrin Dentler vertellen over linked open data en semantiek. Ook zal een team van het project Emerging Media hun applicatie voor Rotterdam, gemaakt met data van gemeente Rotterdam, presenteren. Meer informatie is te lezen op de site van ROD voor z’n Raap. [...]

Bericht.