Verslag ROD voor z’n Raap #1

De eerste ROD voor z’n Raap mag zonder bescheidenheid een succes genoemd worden. 50 bezoekers, 24 pizza’s en een onbekende hoeveelheid kratten bier.

De spreker van de avond, HR alumnus Stefan de Konink, nam de bezoekers in een moordend tempo mee in het openOV: realtime OV informatie waar iedereen zijn eigen diensten op kan bouwen.

Na zijn presentatie werd er door de bezoekers druk gebrainstormt over nieuwe concepten en/of gewerkt aan applicaties. De concepten die aan het eind van de avond meedingden naar de eerste ROD voor z’n Raap Award waren:


  • WIET, wie niet? – een voorstel om verschillende databronnen en kwalitatieve informatie van buurtbewoners aan elkaar te koppelen om effectiever de illigale teelt van wiet op te sporen

  • Krottencheck – een voorstel voor een blacklist van appartementen of huizen. Potentiële huurders en of kopers kunnen daar geconstateerde gebreken en hun argumenten achterlaten waarom ze een huis niet gehuurd of gekocht hebben om zo andere potentiële huurders of kopers te waarschuwen.

  • Heatcam – een voorstel om de telfunctie van beveiligingscamera’s te gebruiken om realtime de drukte in de binnenstad weer te geven. Hiermee kan bekeken worden waar je snel bediend wordt (aan de kassa, in een bar) of waar het lang kan duren omdat het druk is.

  • Bridgie ++ – een voorstel voor een vergaande uitbreiding van bridgie en allerlei andere data die aan routeplanners te koppelen is, zoals parkergarages, drukte op het wegennet, etc.

De winnaar van de eerste award was de Krottencheck.

De volgende editie van ROD voor z’n Raap is op 12 april. Binnenkort wordt de spreker en de locatie bekend gemaakt, houd hiervoor de website http://www.rodvoorznraap.nl in de gaten!

2 Opmerkingen to “Verslag ROD voor z’n Raap #1”

  1. [...] worden. 50 bezoekers, 24 pizza’s en een aantla mooie concepten. Lees het volledige verslag op de Rod voor z’n Raap [...]

  2. [...] worden. 50 bezoekers, 24 pizza’s en een aantal mooie concepten. Lees het volledige verslag op de Rod voor z’n Raap [...]

Bericht.