ROD voor z’n Raap #5: 13 september 18:30 uur

De batterijen zijn weer opgeladen voor een nieuwe ronde open data avonden. Op 13 september gaan we weer verder met de maandelijkse avonden. We hebben een kleine wijziging in het programma gemaakt. De brainstormsessies en knutseltijd zijn in de avonden geschrapt, daarvoor wordt ééns per kwartaal een hele dag uitgetrokken. Tijdens de avonden is er dan meer tijd om te netwerken, kennis uit te wisselen of spontane discussies en/of presentaties. Wil je zelf komen spreken dan horen we dat heel graag.

ROD voor z’n Raap #5 staat volledig in het teken van sensor technologie:

Open data moet ergens verzameld worden. Soms is dat menselijk werk, maar heel veel data is afkomstig van meetsystemen vol sensoren. Iemand die daar alles over kan vertellen is Jan Peter Larsen van Sense Observation Systems. Van de site van Sense OS:
Sense specializes in using sensory data that is already available to improve human communication and coordination. We combine wireless sensor network technology with modern smartphones to achieve situational awareness, creating intelligent and powerful business applications.
Hoe ze dat doen gaat hij vanavond vertellen bij ROD voor z’n Raap.

De Hogeschool Rotterdam werkt momenteel aan een StadsLab/SensorLab, een plek waar kennis over sensortechnologie en andere stedelijke informatie in Rotterdam gebundeld en beschikbaar gesteld wordt. Léon Gommans, een van de initiators van Rotterdam Open Data, komt vanavond vertellen hoe dit er fysiek en virtueel uit gaat zien.

Programma:
18:30 uur – Deur open
18:45 uur – Jan Peter Larsen, Sense Observation Systems
19:25 uur – Léon Gommans, StadsLab/SensorLab Rotterdam Open Data
19:55 uur – Borrel
21:30 uur – Einde

Locatie:
Pieter de Hoochweg 129
3024 BG Rotterdam

ROD voor z’n Raap wordt mede mogelijk gemaakt door Hogeschool Rotterdam. Voor pizza, drankjes en snacks wordt gezorgd, dit met dank aan het stadsinitiatief Rotterdam Open Data.

Bericht.